De verplaatsing naar Munkzwalm is voor elke ploeg een moeilijke wedstrijd. Sinnaeve kwam terug uit schorsing, Put moest geblesseerd afhaken na een trap in de Europese wedstrijd tegen FC Oslo. En een beetje voor aanvang van de match kregen we te horen dat Van Goethem ziek geworden was. Zo kwam voor de tweede keer op een paar dagen tijd Stef De Schepper in doel en nam Schelfhout zijn plaats in op de bank.

De wedstrijd kon voor Beveren niet beter beginnen, na vier minuten stond het al 0-1. Van Osselaer verlegde de bal naar de rechterflank en die voorzet was perfect voor de inlopende Sinnaeve die aan de tweede paal onhoudbaar binnen kopte. Munkzwalm was van slag maar probeerde snel orde op zaken te stellen met twee uitstekende mogelijkheden maar oog in oog met De Schepper was het telkens de doelman die er als winnaar uit kwam. Aan de overzijde moest ook doelman De Groote zijn kunnen laten zijn op een raket van Bultheel die in hoekschop verdween. Aan de rust stond het 0-1.

Geen wissels bij de thuisploeg, bij Beveren bleef Volckerick binnen en mocht Dahmany zijn kunnen tonen. Munkzwalm had het betere van het spel en was baas, maar als je in het voetbal het even moeilijk hebt kan je veel goed maken door met zijn allen alles te geven. En dat deden zowel de spelers als de supporters die allemaal een tandje bij staken. Dat werd dan ook beloond wanneer de hardwerkende Van Osselaer de 0-2 kon binnen tikken. Onmiddellijk na het doelpunt mocht hij en Emiel De Schepper gaan rusten voor Pieren en Schelfhout en dacht heel Beveren dat de drie punten zo goed als binnen waren. Maar met nog twintig minuten op de klok haalde doelman De Schepper een doorbroken speler neer en was een vrije schop op een mooie plaats en rood het verdict. Er was geen doelman op de bank en er was geen spoor van Johan Segers. Dus deed flankaanvaller/spits/rechtsback/doelman Yordi Pieren de handschoenen aan. Iedereen wist dat als die vrije trap binnen ging het nog een helse twintig minuten zou worden, maar dat was zonder de gelegenheidsdoelman gerekend. Op fraaie wijze redde hij de vrije trap en stond hij nadien met vertrouwen te keepen. Pepermans kwam Bultheel aflossen en zo werd er vorm gegeven aan de Beverse muur die opgetrokken werd. Elke speler gaf alles wat hij had en op de tegenaanval had Beveren uiteindelijk nog de beste mogelijkheden. Een ware ontlading bij het laatste fluitsignaal en dolgelukkige spelers en supporters!

Onze Leeuwen speelden met een enorm groot geel-blauw hart en dankzij de fantastische meegereisde supporters gingen de drie punten naar Beveren. Enig minpunt waren de in totaal negen (twee voor de bank van de thuisploeg) en één (terechte) rode kaart in een uiterst sportieve wedstrijd tussen twee faire ploegen zonder zware overtredingen. Nu volgt de thuiswedstrijd tegen FC Kleit op zaterdag vier november om 20u00 in een razend spannende ontknoping van de eerste periode…

Opstelling SK Munkzwalm: De Groote, Knipping, Vandepontseele (79’ Cruypelinck), Rasschaert, Vanhoolandt, Denijs (79’ Carijn), Ulens, Fouquet © (68’ Callebaut), Piers, Houck, De Landtsheer.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (69’ Pieren), De Vos, Huygens, Aerts, Emiel De Schepper (69’ Schelfhout), Volckerick (45’ Dahmany), Bultheel (73’ Pepermans), Sinnaeve.

Wedstrijdverloop:

4’ 0-1 Sinnaeve

13’ geel De Pauw

45’ geel Bultheel

51’ geel De Vos

60’ geel Dahmany

68’ 0-2 Van Osselaer

71’ rood Stef De Schepper